Saturday, 2 July 2022

McDLT

I found this picture on social media, an old advert from McDonald's, it triggered some old memories. Anybody remembers the McDLT? Or McD.L.T. as it said on the box. Back when I was a child and my parents were buying us McDonald's as a semi-regular weekend treat, they were quite fond of McDLTs. It was their go-to burger. I never understood the appeal: what was the point of paying for a burger you had to assemble yourself? Beside, when you add cheese on a burger, you want it to melt, not stay cool like the tomato and lettuce. And who found so important to keep lettuce and tomato cool on a burger anyway? No wonder it got discontinued. If any of you remember the McDLT, tell me if you tried it and if you enjoyed it. For the record, at the time I was a McNuggets eater, until I switched to a Quarter Pounder with Cheese. But that high-tech burger thing? Sheesh!

2 comments:

  1. Oh yeah, hot on one side cold on the other. I'd forgotten all about these things.

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  2. C'était mon sandwich préféré chez McDo et il a été éliminé alors que j'y travaillais (quelque part entre 1989 et 1991). L'idée de séparer les deux parties était en fait excellente en ce qui a trait à la variété des textures et des saveurs: la tomate et la laitue restaient plus fermes et on goûtait davantage la mayonnaise. Au-delà des premières années où il a été introduit, cependant, ce sandwich n'était que rarement commandé (mais quand même plus que le filet de poisson) et à cause des caractéristiques particulières de son emballage, il exigeait un réchaud différent de celui utilisé pour les autres sandwiches pour la mise en attente. Il devait donc coûter beaucoup plus à produire que les autres sandwiches. Je crois toutefois que c'est la décision d'éliminer les emballages en styromousse (en 1990 au Canada) qui a sonné le glas de ce sandwich, puisqu'il devenait très difficile de reproduire son emballage avec du papier et du carton à prix concurrentiel.

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